Sungurluoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Teknolojileri öğretmeni Gülfidan Kurt liderliğinde öğrenciler; Zeynep Dağhan, Rumeysa Buğdaylı, Gonca Özkurt, Sudenur Yaralı ve Batuhan Birgin proje ortağı olarak etkin bir şekilde projede yer almışlardır.

eTwinning kapsamında 10 ortak okul olarak başlatılan “ Fark Ediyorum, İz Bırakıyorum” isimli projesinin amacı, öğrencilerde çevre bilinci oluşturmak, geri dönüşümün önemini kavratmak, tasarruf bilinci oluşturmak, teknolojik araçların bilinçli kullanımını öğrenmek, toplumsal duyarlılık kazanmak, okuma bilinci oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerle derslere entegre ederek çalışmalar yapmaktır.

Proje kapsamında;

Ortak okullarla webinarlar düzenleyerek öğrencilerin sosyalleşmeleri sağlandı. Aynı zamanda yapılan etkinliklerde işbirliği ile çalışmaları hedeflendi.

Yapılan etkinlikleri sergilenmesi amacıyla okul panosu düzenlendi.

 Her okul proje için logo ve afiş tasarlayıp bu tasarlanan afişler anket aracılığıyla projemizin logo ve afişi seçildi.

Güvenli İnternet Günü(e-Safety Day) ile ilgili öğrencilere yüz yüze ve online olarak bilgilendirme sunumları yapıldı.

Öğrencilerde çevre bilincini geliştirmek amacıyla karma takımlardan oluşan etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler bulundukları takımlarda kendilerine verilen afiş, slogan ve slayt gösterisi görevlerini yerine getirdiler. Bu etkinlik sonucunda öğrenciler çevre dostluğu nedir, çevre dostu ürünler nelerdir, çevre dostu bir çevre için neler yapmamız gerektiği konularındaki sorulara cevap bularak çevreye karşı farkındalık kazandılar.

Hayvan sevgisi temalı etkinlikte belirlenen “BİR KAP MAMA BİR KAP SU BİRAZ SEVGİ HEPSİ BU” sloganımızdaki kelimeler ile akrostiş oluşturuldu. Daha sonra yazılan akrostişler ve hayvanlarla çekildikleri fotoğrafların kolajları bir araya getirilerek bir e-book a dönüştürüldü.

Tasarruf bilincinin geliştirilmesi, kullandığımız kaynakların sınırsız olmadığı hakkında farkındalık oluşturabilmek için proje ortakları 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında videolar oluşturdular. Oluşturdukları videolarda temiz suya ulaşımında dünyanın nerede olduğu hakkında bilgiler verdiler, sloganlarıyla verilen mesajların gücünü arttırmaya çalıştılar.Proje ortaklarının hazırladığı videolar tek bir video olarak birleştirilerek youtube sitesinde yayımlandı. Su – YouTube

Geri Dönüşüm Bilinci Oluşturma Etkinliği kapsamında proje ortakları ile birlikte öğrenciler karikatür yapımını gerçekleştirdiler. Bu kapsamda hem web2.0 araçlarında kendilerini geliştirdiler hem de geri dönüşüm bilinci oluşturmada fikir sahibi olarak bunları yaşamlarına entegre ettiler.

Teknolojik araçların bilinçli kullanımına dikkat çekmek ve bilinçli kullanımı ile ilgili farkındalık yaratma amacıyla her proje ortağımız Web2 araçlarından Canva kullanarak birer afiş tasarladılar. Anket aracılığı ile en çok oyu alan afiş için yapboz hazırlandı ve öğrencilerimizin bu yapbozu oynamaları sağlandı. 

“18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası” kapsamında okula davet edilen bir büyüğe öğrenciler sorular yöneltti ve onun engin tecrübelerinden yararlanmış oldular. Çekilen fotoğraflarla bir e-book oluşturuldu.

Dünya Kadınlar Gününde öğrenciler WordArtta hazırladıkları kelime bulutlarını bir alana eklediler. Sonrasında, yüklenen kelime bulutları ile video oluşturuldu.

Öğrencilerimiz her ay bir kitap bitirdiler. Bitirilen kitaplarla ilgi yarışmalar düzenlendi. Okulda bulunan öğrencilere kitap sunumu gerçekleştirdiler. Okumuş oldukları kitaplar;

Sabahattin Ali-Kürk Mantolu Madonna

Kerry Drewery-Kağıttan Son Turna Kuşu

John Steinbeck-Fareler ve İnsanlar

Sponsor
MuhabirTuncay ÇATAL
KaynakSungurlu'nun Sesi
Önceki İçerikASIRLIK BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ DEVAM ETTİRİLDİ…
Sonraki İçerikIŞIKTA BEKLEYEN ARACI 15 METRE SÜRÜKLEDİ: 2 YARALI

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz